Læs om Endelave her.
Færgens hjemmeside her.

Små nyttige informationer:

Øen Endelave er beliggende i Kattegat mellem Horsens Fjord og Samsø.

Færgen sejler fra Snaptun, som ligger ved udmundingen af Horsens Fjord, ca. 20 minutters kørsel fra Horsens.

Reservér plads til både biler og personer her.

Busser forbinder færgen med Juelsminde og Horsens station. Der er ikke altid busforbindelse til alle færgeafgange. Tjek rejseplanen.dk

Er der ingen busforbindelse til færgen kan der bestilles en flextur via midttrafik. Læs mere om Flexture på midttrafiks hjemmeside.

Færgen sejler 2-5 gange i døgnet og tager ca. 65 minutter. Der kan købes mad og drikkevarer om bord.

Mange vælger at foretage indkøb på fastlandet inden turen går til øen, da udvalget i butikkerne er sæsonbestemt. Der er en købmand med et begrænset vareudvalg på øen, som vi gerne ser, at man støtter.

På Kongsvang kan man købe brænde, men har man mulighed for det, er det en god ide at medbringe brænde fra fastlandet.

Er man først på øen er der sjældent brug for bil. Afstandene en minimale, hvorfor størstedelen af transporten på øen kan foregå på cykel. Der er ca. 3,5 km fra færgen til Kongsvang, så hvis man har meget bagage, kan det være lidt besværligt uden bil. Om sommeren er der dog cykeludlejning på havnen.

400 meter fra Kongsvang er der en dejlig uforstyrret strand på øens østkyst. I Kattegat er der ofte stenbund, så vil man være sikker på sandbund, kan man bade fra badebroen på lystbådehavnens vestlige side. Det er et hyggeligt mødested for mange på øen.

Endelave er kendt for de mange kaniner og på det seneste også de mange harer. Derudover er der et havørnepar, der ruger og jager på øen. Havørnene aflægger ofte et besøg i luftrummet over Kongsvang

Udbuddet af butikker og aktiviteter varierer efter årstiden. Om vinteren er det fortrinsvist kroen og købmanden, der er åben, mens der om sommeren åbner en mængde forskellige butikker med lopper, grøntsager, æg, lækkerier, vine, tøj og hjemmesyltede varer. De fleste pop-up butikker modtager betaling via Mobilepay. Der er dog mange sociale og kulturelle aktiviteter hele året rundt. Check kalenderen på øens hjemmeside her.

Se flere billeder fra øen nedenunder

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem